12 octombrie 2010, 17:16 views 23172

Budincă cu dovleac și mere

Ingrediente:

•    800 g dovleac,
•    2 mere,
•    2 linguri crupe de griș,
•    4 ouă,
•    1 pahar de lapte,
•    4 linguri de unt,
•    2 linguri de zahăr,
•    2 linguri de stafide,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se taie bucăţele mici, se fierbe puţin în lapte cu unt. Se toarnă crupe de griş şi se fierbe pînă este gata, amestecîndu-se permanent. Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare mășcată, se amestecă cu dovleac, stafidele opărite, gălbenuşurile bătute şi albuşurile, bătute separat cu zahăr. Masa obţinută se pune pe o tavă unsă cu unt, se acoperă cu un strat subţire de smîntînă şi se dă la cuptor.
Înainte de a se servi, budinca se acoperă cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.