11 octombrie 2010, 17:33 views 18651

Roşii umplute cu legume

Ingrediente:

  • 8-12 roşii,
  • ¾ pahar smântână,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 1 vânătă,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingură  de brânză dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun pe tavă, se presară cu mărar tăiat, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă. Smântână se serveşte separat.

Prepararea umpluturii: Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime, se fierb în apă sărată 2-5 minute, se prăjesc cu morcov, tăiat cuburi, se adaugă ceapa prăjită, pulpa de roşii, se prăjesc toate la un loc, se condimentează cu sare şi piper, se răceşte. Se amestecă cu un ou crud şi brânza dată prin răzătoare.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.