13 octombrie 2010, 11:54 views 19135

Cartofi copţi cu dovleci şi roşii

Ingrediente:

  • 6 cartofi,
  • 3 dovlecei,
  • ½ praz,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • 4-5 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 pahar smîntînă,
  • 1 linguriţă unt,
  • 1 lingură brînză mărunţită,
  • ½ lingură pesmeţi de grîu,
  • 1½ lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie rondele de 3-4 cm şi se prăjesc. Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele, se trec prin faină, se rumenesc pe ambele părţi şi se presară cu sare şi piper. Prazul (partea albă) se taie inele, se prăjeşte în ulei, se amestecă cu verdeaţa. Roşiile se taie în două, se presară cu sare şi piper, se rumenesc pe o parte şi pe alta (mai întîi pe partea tăiată) în tigaia bine călită. Tava se unge cu unt, apoi ingredientele se pun straturi: cartofii presăraţi cu ceapă, dovleceii, roşiile şi încă un strat de cartofi. Deasupra se toarnă smîntîna sărată, se presară cu brînză nesărată, amestecată cu pesmeţi măcinaţi. Se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 20-30 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.