13 octombrie 2010, 10:07 views 40491

Cartofi prăjiţi cu ceapă

Ingrediente:

  • 10-12 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 5 cepe verzi.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie fidea sau rondele şi se prăjesc în ulei pînă se rumenesc. Apoi se amestecă, se sărează, se adaugă piper. Se înăbușă pînă sunt gata la cuptor sau la aragaz la foc încet. Ceapa mărunţită şi prăjită cu unt se adaugă la urmă.

Cartofii se servesc presăraţi cu ceapă verde tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.