
Iahnie de fasole cu sos de roşii
Ingrediente:
- 2 pahare de fasole albă,
- 2-3 cepe,
- 2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),
- 2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de roşii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se serveşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1899
- Populația:
- 841 locuitori
Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.