12 octombrie 2010, 17:52 views 18346

Cartofi cu turte


 

Ingrediente:

•    1 kg de cartofi tineri,
•    2 morcovi,
•    3 cepe,
•    2 rădăcini de pătrunjel,
•    3 roşii,
•    ½ pahar de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1-2 foi de dafin,
•    1 lingură verdeaţă tăiată

Pentru turte:
•    1 ou,
•    ½ pahar apă,
•    1½ pahar făină de grîu,
•    2 linguri de brînză de oi,
•    2 linguri de brînză de vaci,
•    1-2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Din făină, apă şi ouă frămîntaţi aluatul. Întindeţi-l într-un strat subţire (2 mm), stropiţi-l cu ulei, presăraţi-l cu amestecul din brînză de oi şi brînza de vaci. Formaţi rulade subţiri cu diametrul de pînă la 3 cm. Tăiaţi în bucăţi de 3-4 cm lungime.

Cartofii curăţaţi se marinează în ulei, amestecat cu sare şi piper. Se dau la cuptor într-o tava, la temperatura de 200 grade pentru 20 de minute. Morcovul se taie felii rotunde, se prăjeşte în ulei, ceapa se taie felii. Într-un ceaun se pun cartofii, morcovul, ceapa, deasupra se pun turtele, pe care se pune rădăcina de pătrunjel şi foile de dafin. Se presară cu verdeaţă. Se toarnă sucul a 3 roşii, se sărează. Se dă la cuptor, bine acoperit cu un capac, se prepară la temperatura de 200 de grade, timp de 30-35 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1985 locuitori

Negrea este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Negrea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Hîncești și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1985 de oameni. Satul Negrea a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.