Fasole păstăi cu smîntînă
Ingrediente:
• 1 kg fasole păstăi,
• 2 linguri de unt,
• ½ pahar smîntînă,
• 1 lingură de verdeaţă tocată,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă de aţe, se spală. Păstăile măşcate se taie în 2-3 părţi. Se fierb în apă puţin sărată timp de 8-10 minute. În tigaie se topeşte untul şi se rumeneşte fasolea timp de 2-3 minute, scuturînd-o atent. Se presară cu piper.
Cînd se serveşte, se toarnă smîntînă şi se presară cu verdeaţa tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1610
- Populația:
- 756 locuitori
Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.