12 octombrie 2010, 15:05 views 18523

Fasole păstăi cu smîntînă

Ingrediente:

•    1 kg fasole păstăi,
•    2 linguri de unt,
•    ½ pahar smîntînă,
•    1 lingură de verdeaţă tocată,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, se spală. Păstăile măşcate se taie în 2-3 părţi. Se fierb în apă puţin sărată timp de 8-10 minute. În tigaie se topeşte untul şi se rumeneşte fasolea timp de 2-3 minute, scuturînd-o atent. Se presară cu piper.

Cînd se serveşte, se toarnă smîntînă şi se presară cu verdeaţa tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.