![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Dovlecei umpluţi cu ciuperci
Ingrediente:
• 4 dovlecei,
• 1 ou (gălbenuşul),
• 1 linguriţă unt,
• 2/3 pahar smîntînă,
• 1 lingură verdeaţă tăiată,
• sare.
Pentru umplutură:
• 6-8 ciuperci,
• 2 roşii,
• miezul de dovlecei,
• ½ praz,
• 1 lingură unt,
• 2-3 căţei de usturoi,
• 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Se spălă dovleceii nu prea mari, se taie codiţele, apoi îi tăiem în două, cu o lingură se scot seminţele şi o parte din miez. Se sărează, se umplu, se pun pe o tigaie unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă, amestecată cu gălbenuşul unui ou crud, se dau la cuptor. Se servesc fierbinţi, garnisiţi cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se mărunţesc. Miezul de dovlecei se mărunţeşte şi el. Toate se amestecă cu unt, verdeaţă şi usturoi pisat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1920
- Populația:
- 182 locuitori
Calinovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Conform datelor din anul 1998, populaţia satului constituia 182 de oameni. Satul Calinovca a fost întemeiat în anul 1920.