Dovlecei umpluţi cu ciuperci
Ingrediente:
• 4 dovlecei,
• 1 ou (gălbenuşul),
• 1 linguriţă unt,
• 2/3 pahar smîntînă,
• 1 lingură verdeaţă tăiată,
• sare.
Pentru umplutură:
• 6-8 ciuperci,
• 2 roşii,
• miezul de dovlecei,
• ½ praz,
• 1 lingură unt,
• 2-3 căţei de usturoi,
• 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Se spălă dovleceii nu prea mari, se taie codiţele, apoi îi tăiem în două, cu o lingură se scot seminţele şi o parte din miez. Se sărează, se umplu, se pun pe o tigaie unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă, amestecată cu gălbenuşul unui ou crud, se dau la cuptor. Se servesc fierbinţi, garnisiţi cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se mărunţesc. Miezul de dovlecei se mărunţeşte şi el. Toate se amestecă cu unt, verdeaţă şi usturoi pisat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1679
- Populația:
- 890 locuitori
Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.