12 octombrie 2010, 14:53 views 19774

Dovlecei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente:

•    4 dovlecei,
•    1 ou (gălbenuşul),
•    1 linguriţă unt,
•    2/3 pahar smîntînă,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6-8 ciuperci,
•    2 roşii,
•    miezul de dovlecei,
•    ½ praz,
•    1 lingură unt,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Se spălă dovleceii nu prea mari, se taie codiţele, apoi îi tăiem în două, cu o lingură se scot seminţele şi o parte din miez. Se sărează, se umplu, se pun pe o tigaie unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă, amestecată cu gălbenuşul unui ou crud, se dau la cuptor. Se servesc fierbinţi, garnisiţi cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se mărunţesc. Miezul de dovlecei  se mărunţeşte şi el. Toate se amestecă cu unt, verdeaţă şi usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.