Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă
Ingrediente:
- 10-12 roşii,
- ½ lingură unt,
- 4 linguri smântână,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de salată verde,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- ½ pahar porumb fiert sau conservat,
- 1 ou,
- 1 lingură unt,
- 1 lingură de caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri de ceapă verde tăiată,
- 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate anterior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.
Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se amesteca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1621
- Populația:
- 1680 locuitori
Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.