12 octombrie 2010, 15:09 views 63870

Fasole păstăi cu ceapă

Ingrediente:

•    700 g fasole păstăi,
•    2 cepe,
•    4 linguri ulei,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    zeamă de lămîie.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa tăiată, zeama de lămîie după gust
Moldovenii servesc acest fel de bucate atît reci, cît şi calde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1874
Populația:
124 locuitori

Lipovanca este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 124 de oameni. Satul Lipovanca a fost menționat documentar în anul 1874.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.