20 octombrie 2010, 11:07 views 52900

Cozonac

Ingrediente:

  • 450 g de făină,
  • 150 g de zahăr,
  • 5 ouă,
  • 90 g unt,
  • 150 g lapte,
  • 15 g de drojdii,
  • un vîrf de cuţit de nucşoară,
  • 1/3 portocală,
  • cojile ½ lămîie,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 3 g de zahăr de vanilie,
  • 60-80 g fructe confiate.

Mod de preparare:

Adăugăm drojdiile în jumătate de normă de lapte, apoi zahăr, ouă, jumătate de normă de făină, amestecăm totul bine şi lăsăm plămădeala la loc cald pentru o oră. Untul topit, portocala mărunţită cu blenderul sau maşina de tocat, coaja de lămîie, vanilina, sarea, fructele zaharisite, stafidele, făina şi amestecăm totul. Lăsăm aluatul să dospească timp de 1-1,5 ore. Tapăm de cel puţin trei ori, formăm bilele, le punem în forma unsă cu unt, dăm la cuptor la temperatura de 175  grade timp de 40 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.