19 octombrie 2010, 17:35 views 22339

Tăieţei cu mac şi unt

Ingrediente:

  • 3 pahare făină de grîu,
  • 3 linguri mac,
  • 6 ouă,
  • 1 lingură zahăr,
  • sare,
  • 100 g unt.

Mod de preparare:

Macul se opăreşte timp de 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Făina se cerne pe masă grămăjoară, se adaugă sare, zahărul şi macul. Ouăle se bat, se adaugă la faină şi se frămîntă aluatul dens. Se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se împarte în bile, din fiecare bilă se întinde cîte o foaie cu grosimea de 2 mm, apoi se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm şi se usucă. Fîşiile se pun una peste alta, se taie şuviţe subţiri şi se fierb.
Tăieţeii se servesc cu unt. Pot fi serviţi şi ca fel de mîncare aparte sau ca garnitură.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
101 locuitori

Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.