Tăieţei cu mac şi unt
Ingrediente:
- 3 pahare făină de grîu,
- 3 linguri mac,
- 6 ouă,
- 1 lingură zahăr,
- sare,
- 100 g unt.
Mod de preparare:
Macul se opăreşte timp de 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Făina se cerne pe masă grămăjoară, se adaugă sare, zahărul şi macul. Ouăle se bat, se adaugă la faină şi se frămîntă aluatul dens. Se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se împarte în bile, din fiecare bilă se întinde cîte o foaie cu grosimea de 2 mm, apoi se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm şi se usucă. Fîşiile se pun una peste alta, se taie şuviţe subţiri şi se fierb.
Tăieţeii se servesc cu unt. Pot fi serviţi şi ca fel de mîncare aparte sau ca garnitură.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 50 locuitori
Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.