
Tăieţei cu mac şi unt
Ingrediente:
- 3 pahare făină de grîu,
- 3 linguri mac,
- 6 ouă,
- 1 lingură zahăr,
- sare,
- 100 g unt.
Mod de preparare:
Macul se opăreşte timp de 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Făina se cerne pe masă grămăjoară, se adaugă sare, zahărul şi macul. Ouăle se bat, se adaugă la faină şi se frămîntă aluatul dens. Se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se împarte în bile, din fiecare bilă se întinde cîte o foaie cu grosimea de 2 mm, apoi se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm şi se usucă. Fîşiile se pun una peste alta, se taie şuviţe subţiri şi se fierb.
Tăieţeii se servesc cu unt. Pot fi serviţi şi ca fel de mîncare aparte sau ca garnitură.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 96 locuitori
Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.