Învîrtită cu brînză
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1½ pahare faină de grîu,
- 1 ou,
- ½ pahar unt topit,
- 8 linguri margarină topită,
- 1 linguriţă ulei,
- 2/3 pahar apă,
- sare.
Pentru umplutură:
- 2 pahare brînză dată prin răzătoare,
- 3 linguriţe unt topit,
- 1 lingură mărar verde tăiat.
Mod de preparare:
Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit sau cu margarina, se presară cu brînză şi mărar şi se răsucesc rulade. Din rulade se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1908
- Populația:
- 919 locuitori
Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.