19 octombrie 2010, 17:05 views 69736

Învîrtită cu brînză

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1½ pahare faină de grîu,
  • 1 ou,
  • ½ pahar unt topit,
  • 8 linguri margarină topită,
  • 1 linguriţă ulei,
  • 2/3 pahar apă,
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 pahare brînză dată prin răzătoare,
  • 3 linguriţe unt topit,
  • 1 lingură mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit sau cu margarina, se presară cu brînză şi mărar şi se răsucesc rulade. Din rulade se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.