![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Mălai cu magiun
Ingrediente pentru 1 kg de produs:
- 2 pahare făină de porumb,
- 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
- 2 pahare lapte,
- 3 linguri zahăr,
- sare,
- vanilină,
- un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
- 4 linguri unt,
- 1/2 lingură ulei,
- 2 ouă,
- 1/2 pahar magiun,
- 2 linguri zahăr tos,
- 1/2 pahar miez de nucă,
- 1 ou.
Mod de preparare:
Se prepară mălaiul după reţeta „Mălai”. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pepene galben, mere, gutui).
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1673
- Populația:
- 10465 locuitori
Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.