![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
„Macarina” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 2 pahare de făină,
• 0,5 pahare de lapte,
• 2 ouă, sare,
• 1 pahar de brînză nesărată de vaci,
• 2 linguri de unt.
Mod de preparare:
Din făină, lapte cald şi sare, facem un aluat tare, îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute. Pe tava presărată cu făină, întindem o foaie de 1,5-2 mm, tăiem turta triunghiuri sau romburi. Le punem în apă fierbîndă sărată. „Macarinele” gata se scot cu o lingură-strecurătoare sau le trecem prin strecurătoare. Lăsăm să se scurgă apa le amestecăm cu untul topit, cu brînza de vaci sau de oi.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1884
- Populația:
- 2011 locuitori
Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.