19 octombrie 2010, 16:03 views 41443

Plăcinte cu cartofi cruzi

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 10-12 cartofi,
  • 2 fire praz,
  • ½ lingură ulei,
  • ½ pahar jumări,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri mărar tăiat.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei la foc slab. Pentru ca plăcintele să fie moi şi să se coacă bine, tigaia se acoperă cu un capac.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se taie rondele subţiri, se adaugă prazul tăiat inele, mărarul, jumările, sarea şi piperul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.