19 octombrie 2010, 16:03 views 40792

Plăcinte cu cartofi cruzi

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 10-12 cartofi,
  • 2 fire praz,
  • ½ lingură ulei,
  • ½ pahar jumări,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri mărar tăiat.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei la foc slab. Pentru ca plăcintele să fie moi şi să se coacă bine, tigaia se acoperă cu un capac.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se taie rondele subţiri, se adaugă prazul tăiat inele, mărarul, jumările, sarea şi piperul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
19 locuitori

Şestaci este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea Șestaci se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.