20 octombrie 2010, 09:58 views 36913

Învîrtită cu brînză de vaci

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă sare,
  • ¼ pahar ulei,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată (opţional).

Mod de preparare:

Aluatul se face după reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite, 1 variantă. Fiecare foaie de aluat se pune pe un şerveţel subţire şi se usucă puţin. Prima foaie se unge bine cu ulei, deasupra se pune a doua, se unge cu ulei şi aceasta, apoi se pune a treia. Pe a treia foaie se împrăştie umplutura, dar nu prea multă, se acoperă cu o foaie unsă cu unt topit. Astfel se pun foile şi umplutura mai departe. Ultima trebuie să fie foaia unsă cu unt şi presărată cu umplutură. Se ridică marginea şerveţelului şi se învîrteşte rulada din foile cu umplutură, se pune pe tava, unsă cu ulei, se unge cu gălbenuș de ou şi se dă la cuptor. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă untul moale, ouăle, sarea si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1763 locuitori

Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.