21 ianuarie 2011, 16:43 views 23241

„Kaimaklî” (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    1 pahar cu apă,
•    3 pahare de brînză de vaci,
•    3 linguri de unt,
•    2 linguri de smîntînă,
•    3 ouă, sare.

Mod de preparare:

Cerneţi făina, adăugaţi 1 ou, 1/3 de smîntînă, o jumătate de pachet de unt. Faceţi aluatul, întindeţi-l în 2 foi. O foaie ungeţi-o cu unt, pe ea puneţi brînza sărată, acoperiţi-o cu cea de-a 2 foaie. Puneţi în tava unsă cu unt, semifabricatul din aluat. Bateţi smîntîna rămasă şi ouăle. Turnaţi deasupra şi daţi la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 25-30 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
897 locuitori

Briceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Briceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și 219 la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Briceni a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.