20 octombrie 2010, 16:24 views 62644

Muli dulci în ceaun

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 1 pahar făină de grîu,
  • 2 ½ pahare lapte,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri ulei.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • ½ pahar stafide,
  • 5 linguri zahăr,
  • 2 g vanilină.

Separat: 1/5 pahar de unt topit.


Prepararea clătitelor:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, sare şi ulei. Amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită, unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătitele subţiri. Se taie triunghiuri mici, se pune umplutura pe fiecare, apoi se înveleşte în formă de punguţă. Muli umplute se pun într-o oală mică de ceramică sau într-un ceaunel, se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor cu capac pentru 7-10 minute. Se servesc cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Stafidele se spală. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, stafidele zahăurul vanilat (opţional), se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.