20 octombrie 2010, 16:24 views 63906

Muli dulci în ceaun

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 1 pahar făină de grîu,
  • 2 ½ pahare lapte,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri ulei.

Pentru umplutură:

  • ½ kg brînză de vaci,
  • ½ pahar stafide,
  • 5 linguri zahăr,
  • 2 g vanilină.

Separat: 1/5 pahar de unt topit.


Prepararea clătitelor:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, sare şi ulei. Amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită, unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătitele subţiri. Se taie triunghiuri mici, se pune umplutura pe fiecare, apoi se înveleşte în formă de punguţă. Muli umplute se pun într-o oală mică de ceramică sau într-un ceaunel, se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor cu capac pentru 7-10 minute. Se servesc cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Stafidele se spală. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, stafidele zahăurul vanilat (opţional), se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.