21 ianuarie 2011, 16:25 views 45099

„Degeţele” ca la Comrat din aluat nedospit

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1,5 pahar de apă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de oţet de masă,
•    2 pahare de brînză dată prin răzătoare, de dorit de oi.

Mod de preparare:

Din făină, apă, sare, oţet şi ulei vegetal se face un aluat. Acesta trebuie să fie elastic, nu foarte tare. Împărţim în bile. Lăsăm aluatul să se odihnească, întindem aluatul maxim de subţire, apoi cu mîinile întindem pe pînză, fără să-l rupem însă. Marginile groase le tăiem, stropim cu ulei vegetal, punem brînza dată prin răzătoare, împrăştiind-o. Cu ajutorul pînzei o facem ruladă şi o tăiem astfel ca să obţinem bucăţi de 80 cm (vezi reţeta Tehnica preparării aluatului nedospit).

Dăm la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru circa 10-12 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.