„Degeţele” ca la Comrat din aluat nedospit
Ingrediente:
• 2,5 pahare de făină,
• 1,5 pahar de apă,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de oţet de masă,
• 2 pahare de brînză dată prin răzătoare, de dorit de oi.
Mod de preparare:
Din făină, apă, sare, oţet şi ulei vegetal se face un aluat. Acesta trebuie să fie elastic, nu foarte tare. Împărţim în bile. Lăsăm aluatul să se odihnească, întindem aluatul maxim de subţire, apoi cu mîinile întindem pe pînză, fără să-l rupem însă. Marginile groase le tăiem, stropim cu ulei vegetal, punem brînza dată prin răzătoare, împrăştiind-o. Cu ajutorul pînzei o facem ruladă şi o tăiem astfel ca să obţinem bucăţi de 80 cm (vezi reţeta „Tehnica preparării aluatului nedospit”).
Dăm la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru circa 10-12 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1482
- Populația:
- 4995 locuitori
Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.