20 octombrie 2010, 10:04 views 54490

Chec ţărănesc cu mere

Ingrediente:

  • 150 g de făină,
  • 100 g margarină,
  • 1/3 pahar de zahăr,
  • 50 ml de lapte,
  • 2 mere medii,
  • 1 linguriţă de scorţişoară,
  • 1 lingură nucşoară,
  • 1 lingură de zahăr tos,
  • 1 lingură de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Se amestecă cu mîinile margarina moale, zahărul tos, făina, astfel ca să se obţină fărîmituri, se adaugă laptele, scorţişoara, nucşoara şi se frămîntă aluatul pînă devine elastic. Merele se curăţă de coajă şi de cotorul cu seminţe, se taie plăcuţe mici şi subţiri. Aluatul se pune în forma unsă cu ulei ca un blat, lăsîndu-se marginile. Merele se pun deasupra. Se dau la cuptor la temperatura de 220 de grade pentru 25-30 minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.