19 octombrie 2010, 16:19 views 52830

Plăcinte cu carne

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 600 g carne nu prea grasă de porc,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri untură de porc,
  • ½ pahar apă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230 - 240 °C. 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie cuburi cît mai mărunte, se sărează, se prăjeşte puţin în untură împreună cu ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă apă şi se înăbuşă pînă devine moale. Se răceşte, se adaugă verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
828 locuitori

Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.