19 octombrie 2010, 16:19 views 52913

Plăcinte cu carne

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 600 g carne nu prea grasă de porc,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri untură de porc,
  • ½ pahar apă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230 - 240 °C. 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie cuburi cît mai mărunte, se sărează, se prăjeşte puţin în untură împreună cu ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă apă şi se înăbuşă pînă devine moale. Se răceşte, se adaugă verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.