
Plăcinte cu ou şi mărar
Ingrediente:
Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.
Pentru umplutură:
- 6 ouă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 pahar de mărar verde tăiat mărunt.
Mod de preparare:
Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat se taie pătrăţele cu dimensiunea 18x18 cm. Umplutura se pune în centrul fiecărui pătrăţel, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230 - 240 °C.
Prepararea umpluturii: Ouăle se fierb, se taie mărunt, se adaugă mărarul, sare, piper şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1425
- Populația:
- 2510 locuitori
Pănăşeşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pănăşeşti și Ciobanca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Strășeni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2510 oameni. Satul Pănăşeşti a fost menționat documentar în anul 1425.