20 octombrie 2010, 14:52 views 53234

Saralie cu varză

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • ½ căpățână de varză,
  • 3 cepe,
  • 1 ou,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri de apă,
  • sare,
  • 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel şi mărar tocate (la dorinţă).

Prepararea aluatului:

Preparaţi aluatul pentru plăcintă, împărţiţi-l în bucăţi de mărime medie. Întindeţi foile subţiri, iar apoi pe pânză până la grosimea unei foi de papirus, uscaţi puţin foile, ungeţi-le cu ulei, puneţi una peste alta câteva straturi, repartizaţi umplutura pe toată suprafaţa unsă. Se rulează, se taie  în bucăţi de 15-17 cm, care se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei cu sutura în jos, capetele se unesc în forma literei S, se unge cu gălbenuş. Se dă la cuptor la temperatura de 220-240 grade. Produsul gata se unge cu unt topit (la dorinţă).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.