20 octombrie 2010, 13:45 views 56363

Plăcinte cu ciuperci şi cartofi

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte şi învîrtite, 1 variantă.  

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 8-10 ciuperci,
  • 2-3 cepe,
  • 4 linguri unt,
  • 1/2 pahar ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se prepară aluatul după reţeta Aluat pentru plăcinte şi învîrtite, se împarte în porţiuni mici, fiecare se întinde, se pune în mijloc umplutura, marginile se unesc la centru, se prind, şi se apasă uşor, pentru a si da forma plată; se prăjeşte în ulei pe ambele părţi într-o tigaie. Pentru ca plăcintele să se prăjească bine şi să devină moi, tigaia se acoperă cu un capac. 

Prepararea umpluturii: Ceapa tăiată cuburi şi rumenită se adaugă la cartofii fierţi zdrobiţi, apoi ciupercile fierte tăiate mărunt, sare, piper negru măcinat. Se amestecă.  

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
38 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Leordoaia a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.