Plăcinte cu ciuperci şi cartofi
Ingrediente:
Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte şi învîrtite”, 1 variantă.
Pentru umplutură:
- 8 cartofi,
- 8-10 ciuperci,
- 2-3 cepe,
- 4 linguri unt,
- 1/2 pahar ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se prepară aluatul după reţeta „Aluat pentru plăcinte şi învîrtite”, se împarte în porţiuni mici, fiecare se întinde, se pune în mijloc umplutura, marginile se unesc la centru, se prind, şi se apasă uşor, pentru a si da forma plată; se prăjeşte în ulei pe ambele părţi într-o tigaie. Pentru ca plăcintele să se prăjească bine şi să devină moi, tigaia se acoperă cu un capac.
Prepararea umpluturii: Ceapa tăiată cuburi şi rumenită se adaugă la cartofii fierţi zdrobiţi, apoi ciupercile fierte tăiate mărunt, sare, piper negru măcinat. Se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1528
- Populația:
- 1776 locuitori
Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.