![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
„Kabaklî” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 2 pahare de făină,
• 4 linguri de ulei vegetal,
• 2/3 pahare de apă,
• 1/3 pahar de zahăr,
• sare,
• 2 linguri de oţet.
Garnitura:
• 3 pahare de bostan dat prin răzătoare,
• 2-3 linguri de zahăr.
Mod de preparare:
Preparăm aluatul nedospit din: făină, sare, 2 linguri de ulei vegetal şi apă. Aluatul trebuie să fie elastic, nu foarte tare, îl acoperim cu o pînză şi formăm bile nu prea mari, lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 minute la temperatura camerei, întindem turtele cît de subţire e posibil, apoi mai întindem pe pînză, fără să rupem foile. Capetele mai groase se taie, se stropeşte foaia cu ulei vegetal, se pune umplutura, cu ajutorul pînzei rulaţi foile (vezi reţeta de „Preparare a aluatului nedospit”), ungem rulada obţinută cu ulei şi o coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20-25 minute.
Pentru umplutură: bostanul curăţat îl amestecăm cu zahăr şi o lingură de ulei vegetal.
Dam la cuptor la temperatura de 180 de grade şi coacem timp de 20 de minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1672
- Populația:
- 2137 locuitori
Sadîc este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sadîc și Taraclia. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2137 de oameni. Satul Sadîc a fost menționat documentar în anul 1672.