19 octombrie 2010, 16:13 views 39624

Plăcinte cu cartofi şi brînză

Ingrediente:

Penru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. 

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 100 g brînză dată prin răzătoare măruntă,
  • 4 linguri unt,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingură mărar tocat,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se ung cu ou, se adună spre centru şi se lipesc, plăcintelor li se dă o formă plată. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230- 240 °C.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se pun într-o cratiţă cu apă fierbîndă, puţin sărată. Cu 5 minute înainte de a fi gata cartofii, apa se scurge, se adaugă o bucăţică de unt şi cartofii se fierb cu capac pînă sunt gata. Apoi se dau prin răzătoare, se adaugă restul untului, brînza, mărarul, se piperează după gust.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.