20 octombrie 2010, 11:36 views 56237

Pască cu brînză de vaci

Ingrediente:

Mod de preparare:

Brînza se amestecă cu sare şi ouă. Aluatul se împarte în 2 părţi inegale–60 şi 40%. Partea mai mare, după ce i s-a dat formă sferică, se întinde, stratul rotund obţinut se pune într-o formă sau tavă  pentru pîine cu borduri înalte, unsă cu ulei. Restul aluatului se împarte în două, se formează 2 torsade. O torsadă se plasează circular lîngă bordură. Cealaltă se împarte în 2 părţi, una dintre care se mai împarte în două. Cele trei torsade obţinute se plasează pe pască în formă de cruce. Brînza amestecată cu sare şi ouă se pune în cele patru compartimente obţinute. Pasca se unge cu ou bătut, se coace la temperatura de 180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.