Pîine obişnuită presărată
Ingrediente:
- 650 g făină de grîu,
- 1,5 păhar lapte,
- 2 ouă,
- 1 linguriţă zahăr,
- 2 linguriţe sare,
- 20 g drojdii,
- 60 g susan alb şi negru (mac),
- 1 ou.
Mod de preparare:
Amestecăm cele 20 g de drojdii cu jumătate de pahar de lapte, adăugăm 2 ouă, 1 pahar de lapte, sare, zahăr, sare, amestecăm, punem la loc cald pentru 1 oră, acoperind aluatul cu pînză. Apoi adăugăm făina rămasă, laptele, facem plămădeala, lăsăm să se „odihnească” timp de 25-30 minute. Formăm o bilă, tăind capetele (pentru frunzuliţe), pe care le ungem cu ou şi le presărăm cu susan alb, iar partea din mijloc cu susan negru sau cu mac. Mai lăsăm să se odihnească 10-15 minute şi dăm pîinea la cuptor, acesta fiind încălzi, în prealabil, la temperatura de 175-180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1854
- Populația:
- 585 locuitori
Dumitreni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 141 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Dumitreni a fost înființat în anul 1854.