21 martie 2011, 15:01 views 24736

Pîine de nuntă

Ingrediente: (reieşind din proporţia 3,5 kg de aluat)

•    2,5 kg de făină de grîu,
•    1 pahar de zahăr,
•    1 lingură de sare,
•    1 pahar de ulei vegetal,
•    8 ouă pentru aluat,
•    2 ouă pentru uns pîinea,
•    100 g de drojdii,
•    6 pahare de apă.

Mod de preparare:

Pregătim plămădeala. Întru-un pahar cu apă caldă dizolvăm drojdiile, 2 linguri de făină, 2 linguriţe de zahăr, sare. Trebuie să obţineţi o masă de consistenţa smîntînii dense. Punem plămădeala la loc cald pentru 20-30 minute. Într-un vas adînc cernem făina, adăugăm ouăle, zahărul, uleiul vegetal, apa, amestecăm, adăugăm plămădeala. Trebuie să obţinem un aluat elastic, îl lăsăm să se odihnească sub o pînză la loc uscat 1-1,5 ore. Frămîntăm aluatul, îl formăm, îl lăsăm să crească, ungem cu ou bătut, punem decorul din aluat dăm în cuptorul fierbinte şi coacem la temperatura de 175-180 grade 40-45 min. Pîinea este gata, atunci cînd la străpungere cu o scobitoare pe ea nu rămîn urme de aluat. Pentru decor se recomandă să se folosească aluatul fără ou, zahăr, unt.

 

Preparat culinar pregatit la „Aeroport catering”
or. Chisinau, bd. Dacia, 80/3

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
8783 locuitori

Baurci este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Baurci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 8783 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.