Pîine de grîu puhavă
Ingrediente:
• 2,5-3 pahare de făină,
• 1,5 pahar de apă,
• 50 g de drojdii,
• 0,5 de liguri de zahăr,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 3 de sare.
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu zahăr. Adăugăm făina cernută, facem aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, nu moale însă. Îl lăsăm să se odihnească sub pînză timp de 1-1,5 ore, îl frămîntăm. Îl lăsam la loc cald 30-45 minute. Frămîntăm din nou aluatul uns cu ulei vegetal, formăm o bilă, o punem într-o tavă pentru copt pîinea, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal. Lăsăm să crească şi o dăm în cuptorul încins pînă la temperatura de 200-210 grade timp de 45-50minute. Pîinea se consideră coaptă, cînd pe beţişorul de lemn nu rămîn urme de aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1762
- Populația:
- 3821 locuitori
Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.