
Saralie cu brînză (varianta 2)
Ingrediente:
Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.
Pentru umplutură:
- 250 g brînză de vaci (uscată),
- 2 linguri unt,
- 2 ouă,
- 2 linguri fructe glasate tăiate mărunt,
- 1 linguriţă sare,
- 5 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se prepară foi de aluat după receta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Saraliile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt.
Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente si se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1794
- Populația:
- 1072 locuitori
Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.