Anul Nou
În Republica Moldova seria de sărbători, declarate oficial zi de odihnă, debutează odată cu începutul anului calendaristic cu celebrarea Anului Nou (31 decembrie - 1 ianuarie).
În mod tradiţional, festivităţile de Anul Nou se sărbătoresc în cadrul familiei sau cu prietenii. A devenit o frumoasă tradiție de a întîlni Anul Nou în Piaţa Marii Adunări Naţionale a capitalei, unde se organizează evenimente culturale variate, care cuprind concerte cu colinde, evoluția ansamblurilor folclorice, concerte ale vedetelor scenei. Trecerea în noul an este marcată de un foc de artificii organizat în centrul orașului.
Toti aşteaptă cu nerăbdare venirea lui Moş Crăciun cu sania plină de daruri. In ajunul sărbătorii Moșul vine și lasă cadouri pentru fiecare, sub bradul frumos împodobit. Sărbătoarea a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie, și mai ales pentru copii, care așteaptă an de an, zilele în care merg să colinde, împodobesc bradul, stau la masa îmbelșugată de familie, în mijlocul celor dragi. Copiii pregătesc scenete teatralizate, costume, poezii, măşti, cîntece şi desigur dorinţa pentru Moşu.
Sărbătorile de iarnă însoțite de colinzi, hăituri, scenete teatralizate sînt preferatele tuturor.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1921
- Populația:
- 3341 locuitori
Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.