Ciorbă de raţă
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- ½ raţă,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină ţelină,
- 2 cepe,
- ¼ praz,
- ¼ căpăţână de varză,
- 3 cartofi,
- 1 ou (gălbenuș),
- ½ pahar lapte,
- 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.
Mod de preparare:
Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.
Se serveşte presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîşma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1607
- Populația:
- 2522 locuitori
Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.