11 octombrie 2010, 11:33 views 30933

Ciorbă scăzută

Ingrediente:

  • 6 pahare  de apă,
  • 500 g carne de vită de la piept,
  • 3 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • 4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atât ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Când carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.

Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smântână şi se presară cu mărar.

 


Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.