11 octombrie 2010, 11:33 views 30941

Ciorbă scăzută

Ingrediente:

  • 6 pahare  de apă,
  • 500 g carne de vită de la piept,
  • 3 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • 4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atât ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Când carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.

Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smântână şi se presară cu mărar.

 


Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2250 locuitori

Hristovaia este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Hristovaia alcătuia 2250 de oameni în anul 2011. Satul Hristovaia a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.