Ciorbă de fasole verde
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 pahare fasole verde tăiate,
- 4 roşii,
- 2 ardei graşi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
- ½ pahar smântână,
- 2 ouă,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 ardei iute,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mod de preparare:
În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.
Se serveşte cu smântână.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1807
- Populația:
- 854 locuitori
Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.