![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor
Ingrediente:
- 500 g carne de vită,
- 6 pahare apă,
- ¼ căpăţână de varză albă,
- 6 cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 4 roşii,
- 2 cepe,
- 4-6 ciuperci shampignons,
- 3 linguri ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri smântână,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
- foi de dafin.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1699
- Populația:
- 5465 locuitori
Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău. Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea.