11 octombrie 2010, 13:40 views 78199

Borş ca acasă

Ingrediente:

•    6 pahare apă,
•    500 g carne grasă de porc,
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 cepe,
•    2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
•    2 lingură pastă de roşii,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
 
Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.