Borş ca acasă
Ingrediente:
• 6 pahare apă,
• 500 g carne grasă de porc,
• ½ căpăţînă de varză,
• 2 cepe,
• 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
• 2 lingură pastă de roşii,
• 4-5 căţei de usturoi,
• foi de dafin,
• sare,
• piper negru boabe,
• 1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1856
- Populația:
- 292 locuitori
Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.