Ciorbă de carp
Ingrediente:
- peşte 600-800 g,
- 6 pahare apă,
- 3 linguri de orez,
- ½ rădăcina ţelină,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 3 cepe,
- 1 ardei dulce,
- 4 roşii,
- 2 pahare de borş acru,
- 1-2 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- leuştean,
- 1 lingură de verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Peştele spălat şi curăţit se taie bucăţi. Capul, coada, spinarea tăiată se pun la fiert în apă rece, se adaugă sare, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, scoțându-se spuma. Apoi se pun rădăcina de pătrunjel, ţelina, morcovul, ceapф şi se fierb timp de 30-40 minute. Bulionul se strecoară. Se pune iar la foc, când începe a fierbe se adaugă restul legumelor tăiate, orezul şi se fierbe până ce este pe jumătate gata. Se pun bucăţile de peşte, se toarnă borş şi se fierbe fără să clocotească tare. Se adaugă leuştean, sare, piper, foi de dafin şi usturoi pisat, se mai lasă 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1795
- Populația:
- 4655 locuitori
Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.