11 octombrie 2010, 16:59 views 16990

Supă de dovlecei cu ciuperci şi porumb

Ingrediente:

  • 8 pahare de apă,
  • 2 dovlecei,
  • 2-3 linguri de porumb fiert sau conservat,
  • 2 cartofi,
  • 5-6 ciuperci shampignons,
  • ½ rădăcina de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 1 ceapă,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri de smântână,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar tocată .

Mod de preparare:

Rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină se taie feliuţe, se prăjesc. Ceapa mărunţită la fel se prăjeşte uşor, cartofii şi dovleceii se taie cuburi. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Ciupercile se fierb până sunt aproape gata, apoi la ciuperci se adaugă cartofii, peste 5-7 minute - rădăcinile. Cu 10 minute înainte de a se lua de pe foc, se pun dovleceii, ceapa, roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate felii, porumbul fiert, sarea, piperul.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.