11 octombrie 2010, 15:23 views 17950

Supă de cartofi cu porumb

Ingrediente:

  • 8 pahare de bulion de carne,
  • 6 cartofi,
  • 1 pahar de porumb fiert sau conservat,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ morcov,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri de unt topit,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Bulionul se aduce la fierbere şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Peste 5-7 mi­nute se adaugă rădăcinile tăiate, ceapa prăjită, porumbul pregătit (Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi, la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Când legumele vor fi gata, se adaugă sarea, mirodeniile şi verdeaţa.

Înainte de a  se servi se presară cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.