Zeamă de găină cu orez
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- ½ pui,
- 2/3 pahar orez,
- 3 morcovi,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 3 cepe,
- 3 linguri ulei,
- 2 pahare borş sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Găina se pune în apă rece şi se fierbe până este gata, îndepărtând spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în bulion se pun sarea şi legumele (tăiate de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei). Găina fiartă se scoate şi se taie bucăţi, bulionul se strecoară. Orezul spălat se adaugă în bulion, se dă în clocot, apoi se pun condimentele şi legumele tăiate cuburi şi prăjite uşor. Cu 20 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert, se pune cimbrul, care apoi se scoate.
Zeama se serveşte cu bucăţi de găină, presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1508
- Populația:
- 1309 locuitori
Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.