11 octombrie 2010, 15:08 views 81130

Zeamă de găină cu orez

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ pui,
  • 2/3 pahar orez,
  • 3 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 pahare borş sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Găina se pune în apă rece şi se fierbe până este gata, îndepărtând spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în bulion se pun sarea şi legumele (tă­iate de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei). Găina fiartă se scoate şi se taie bu­căţi, bulionul se strecoară. Orezul spălat se adaugă în bulion, se dă în clocot, apoi se pun condimentele şi legumele tăiate cuburi şi prăjite uşor. Cu 20 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert, se pune cimbrul, care apoi se scoate.

Zeama se serveşte cu bucăţi de găină, presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.