11 octombrie 2010, 15:08 views 79945

Zeamă de găină cu orez

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ pui,
  • 2/3 pahar orez,
  • 3 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 pahare borş sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Găina se pune în apă rece şi se fierbe până este gata, îndepărtând spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în bulion se pun sarea şi legumele (tă­iate de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei). Găina fiartă se scoate şi se taie bu­căţi, bulionul se strecoară. Orezul spălat se adaugă în bulion, se dă în clocot, apoi se pun condimentele şi legumele tăiate cuburi şi prăjite uşor. Cu 20 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert, se pune cimbrul, care apoi se scoate.

Zeama se serveşte cu bucăţi de găină, presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.