11 octombrie 2010, 13:28 views 88359

Ciorbă cu fasole

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de porc,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 4 cartofi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.                                      

Se serveşte presărată cu verdeaţă.


Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
775 locuitori

Slobozia-Vărăncău este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Slobozia-Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.