Ciorbă cu fasole
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g carne de porc,
- 1 pahar fasole albe,
- 4 cartofi,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- ½ rădăcină pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- 2 roşii,
- 2 linguri ulei,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.
Se serveşte presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 1419 locuitori
Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.