Borş scăzut
Ingrediente:
- 800 gr carne de piept de porc,
- 1 căpăţână de varză murată (1 kg),
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Căpăţână de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, câte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toate ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtând spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.
Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1435
- Populația:
- 1087 locuitori
Rîşcova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Rîşcova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1087 de oameni. Satul Rîșcova a fost menționat documentar în anul 1435.