11 octombrie 2010, 16:47 views 80894

Ciorbă de urzici

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g frunze de urzici tinere,
  • 3 linguri orez,
  • 4 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 rădăcină  de pătrunjel,
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă (gălbenuşuri),
  • 2 linguri  de smântână,
  • 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură verdeaţă de leuştean tocată,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Mod de preparare:

Orezul, ceapa şi rădăcinile tăiate cuburi mici  se pun la fiert în apa sărată clocotită şi se fierb până devin moi. Apoi se pun urzicile, opărite şi mărunţite, borşul, piperul, leuşteanul. Ciorba se dă în clocot. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână şi unt. Se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc.

Se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.