Ciorbă de urzici
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g frunze de urzici tinere,
- 3 linguri orez,
- 4 cepe,
- 2 morcovi,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 linguri unt,
- 2 ouă (gălbenuşuri),
- 2 linguri de smântână,
- 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură verdeaţă de leuştean tocată,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mod de preparare:
Orezul, ceapa şi rădăcinile tăiate cuburi mici se pun la fiert în apa sărată clocotită şi se fierb până devin moi. Apoi se pun urzicile, opărite şi mărunţite, borşul, piperul, leuşteanul. Ciorba se dă în clocot. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână şi unt. Se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc.
Se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1516
- Populația:
- 1259 locuitori
Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.