Supă cu frecăţei
Ingrediente:
- 8 pahare apă,
- 500 g carne de vită,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- ½ rădăcină de pătrunjel,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru pisat,
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Pentru frecăţei:
- 1 pahar făină de grâu,
- 1 ou,
- 1-2 linguri apă,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.
Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1806
- Populația:
- 5000 locuitori
Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.