11 octombrie 2010, 12:53 views 25403

Supă cu frecăţei

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru pisat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Pentru frecăţei:

  • 1 pahar făină de grâu,
  • 1 ou,
  • 1-2 linguri apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.

Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.