11 octombrie 2010, 14:34 views 31809

Ciorbă ca la ţară

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de oi,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 2 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • ½ rădăcină de ţelină,
  • 3 roşii,
  • 2 pahare borş acru (vezi reţeta Borş de tărîţe) sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Buli­onul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.