Supă de cartofi cu crupe de porumb şi ciuperci
Ingrediente:
• 8 pahare apă,
• 5 cartofi,
• 3 linguri crupe de porumb,
• 8-10 ciuperci champignons,
• 2 cepe,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 3 linguri ulei,
• sare,
• foi de dafin,
• piper negru boabe,
• 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar.
Mod de preparare:
Ceapa şi rădăcina de pătrunjel se taie fidea şi se prăjesc uşor. Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Crupele de porumb se fierb. Bulionul de ciuperci se dă în clocot, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi mai fierbe 12-15 minute. Apoi se adaugă crupele, ceapa, pătrunjelul şi ciupercile. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc supa se condimentează cu foi de dafin şi piper, sare.
Se serveşte cu verdeaţă tocată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1529
- Populația:
- 1358 locuitori
Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.