Gogoşari umpluţi cu carne
Ingrediente:
- 8 gogoşari,
- 1 lingură ulei,
- 1 lingură pesmeţi din făină de grîu fărîmiţaţi,
- ½ pahar smîntînă,
- 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
- ¼ linguriţă de sare de lămîie,
- pătrunjel.
Pentru umplutură:
- 400 g carne de porc,
- 2 linguri orez sau crupe de porumb,
- 4 cepe,
- 2 roşii,
- 1 lingură unt,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Gogoşarii curăţaţi de peduncul şi seminţe se pun pentru 2-3 minute în apă fierbîndă cu sare şi sare de lămîie. Se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmeţi. Peste ei se toarnă smîntîna, se presară cu brînză şi se dă la cuptor.
Gogoşarii umpluţi se garnisesc cu pătrunjel verde.
Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele de porumb sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapă mărunţită şi roşii date prin răzătoare, sare, piper şi verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1716
- Populația:
- 641 locuitori
Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.