21 octombrie 2010, 14:54 views 29300

Gogoşari umpluţi cu carne

Ingrediente:

  • 8 gogoşari,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură pesmeţi din făină de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • ¼ linguriţă de sare de lămîie,
  • pătrunjel.

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 linguri orez sau crupe de porumb,
  • 4 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Gogoşarii curăţaţi de peduncul şi seminţe se pun pentru 2-3 minute în apă fierbîndă cu sare şi sare de lămîie. Se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmeţi. Peste ei se toarnă smîntîna, se presară cu brînză şi se dă la cuptor.
Gogoşarii umpluţi se garnisesc cu pătrunjel verde. 

 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele de porumb sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapă mărunţită şi roşii date prin răzătoare, sare, piper şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.