Carne de porc înăbuşită cu vin şi praz
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (piept sau carne de la gît),
- 2 fire praz,
- 3 ardei graşi,
- 3 linguri ulei,
- ¾ pahar vin sec,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper negru boabe,
- foi de dafin,
- 3 căţei de usturoi.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi cîte 2 bucăţi la o porţie, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi cu unt topit, se adaugă usturoi mărunţit, o parte de praz, foi de dafin. Se marinează la rece 2-3 ore. În tigaia cu ulei călit se rumeneşte carnea cu prazul, apoi se pune în ceaun, deasupra se pune prazul, care a rămas şi 1 ardei gras tăiat inele. Ceilalți 2 ardei graşi se mărunţesc în blender sau se dau prin răzătoare, se adaugă la carne, se toarnă vinul şi puţin bulion, se condimentează cu sare, piper negru boabe şi foi de dafin. Se înăbuşă cu capac la cuptor pînă este gata.
Se serveşte cu mămăligă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1573
- Populația:
- 1267 locuitori
Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni. Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.